Sportjournalistiek

Sport is meer dan enkel een liefhebberij van mij. Ik sport zelf graag – vroeger heb ik gezwommen en inmiddels vaar ik wekelijks in een drakenboot, maar ik volg het sportnieuws misschien nog wel liever. Schaatsen, paardrijden, hockey, zwemmen, darten, voetbal, kunstschaatsen: je kunt het zo gek niet bedenken of ik houd het bij.

Met om de twee jaar als hoogtepunt natuurlijk de Olympische Spelen.

China

In 2014 maakte ik met mijn eigen drakenbootvereniging een reis naar China. Bijzonder, dacht ik zo, en een dag voor ik vertrok benaderde ik de Alkmaarse sportredactie van het Noordhollands Dagblad met de vraag of ze misschien ge├»nteresseerd waren in een regelmatig verslag van onze belevenissen. Eigenlijk rekende ik nergens op. Ik was immers nog niet eens afgestudeerd. Totdat ik een mailtje kreeg van de chef dat hij graag regelmatig een artikel met foto van me wilde krijgen. In allerijl wist ik een laptop te regelen en ben ik die twee weken gaan schrijven. Het was af en toe puzzelen met de verschillen in tijdzones, maar ik wist drie artikelen met foto’s gepubliceerd te krijgen.

De toon was gezet. Bij terugkomst werd me gevraagd of ik misschien niet vaker voor de Alkmaarse Courant wilde schrijven. Nou, graag! Ik was bijna twee jaar de vaste hockeyverslaggeefster en deed verslag van allerhande sportwedstrijden, alles behalve voetbal. Ik heb genoten van deze tijd en heb er ontzettend veel van geleerd.

 

Met atlete Lisanne de Witte, 2016. Foto gemaakt door Wout Jager.

About the Author

Carina Gutker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *