Over mij

U zult zich vast wel afvragen, wie ik ben. Ik zal me aan u voorstellen. Mijn naam is Carina Gutker en ik ben geboren in 1989. “Wat wil je later worden?” Heel vroeger beantwoordde ik die vraag met ‘moeder’ of ‘juf’. Maar al op mijn tiende wist ik echt voor welk beroep ik wilde gaan: journalist. Ondanks mijn jonge leeftijd las ik regelmatig de krant en verslond ik de boeken van de bibliotheek. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat ik er in de brugklas voor koos om mijn snuffelstage van een dag te volgen bij de lokale huis-aan-huiskrant.

Toch durfde ik het na mijn vwo-opleiding niet aan om naar de School voor de Journalistiek te gaan. Het stond me tegen dat het een lotingstudie was en bovendien wilde ik graag aan een universitaire opleiding beginnen. Maar Communicatie- en informatiewetenschappen was niet het succes waar ik op hoopte en ik stapte na een jaar over op de hbo-opleiding Media, informatie en communicatie (profiel: Nieuws en media). Na stage te hebben gelopen bij het Noordhollands Dagblad (2011) en het tijdschrift Vorsten (2012/13) wist ik zeker dat ik de juiste keuze had gemaakt om definitief voor de schrijvende journalistiek te gaan. In 2014 studeerde ik af.

Dromen

Dankzij het Noordhollands Dagblad kon ik de jaren erna uitgebreid ervaring opdoen als sportverslaggeefster, internetredacteur en regionaal journalist. Ik heb mooie verhalen mogen schrijven over mensen die hun dromen najagen in de sport – met als persoonlijk hoogtepunt voor mij de verslaggeving van de International Children’s Games (Olympische Spelen voor de jeugd) in Alkmaar. Maar ook het maken van reportages over branden en ongelukken in de regio zijn zeer leerzaam geweest. Ik leerde er situaties in te schatten en te schakelen met journalisten en redacties. Een grote brand van een zwembad in Julianadorp en een dodelijk ongeluk in Den Helder zijn voor mij twee verhalen die mij hierin zijn bijgebleven en grote indruk op mij hebben gemaakt. En dan Den Helder zelf. Vanaf april 2016 loop ik dagelijks in de marinestad rond, op zoek naar het nieuws en de menselijke verhalen.

Dus mezelf in één woord omschrijven, dat kan ik niet. Want ik ben veel meer dan alleen een koningshuisverslaggever, een sportjournalist, een internetredacteur of een regioverslaggever. Ik heb bijvoorbeeld ook acht jaar gewerkt in het michelinsterrestaurant Merlet in Schoorl, waar ik diverse functies heb vervuld. De culinaire journalistiek heeft zodoende eveneens mijn interesse, en in 2011 heb ik bij een perslunch zelfs aan één tafel gezeten met de beroemde culinair journalist wijlen Johannes van Dam. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met me op. Wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen.

 

Mijn eerste kennismaking met de journalistiek, 2002.

In China, 2014.

1 Comment

Willie

Hoi carina je hebt een leuke website!
Ik heb je stukjes gelezen. Als Johannes van dam niet uitkijkt heeft hij
Er een concurrent bij. Trouwens hij heeft altijd iemand mee als hij
Een restaurant gaat proberen……denk als jij zo iemand zoekt aan
Je jongste tante!!
Groetjes
Tante willie

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *